Oppdalingene fra Lag Hårstad vinner helgens Norges Cup på Snarøya og rykker dermed opp i Norges Cup Elite. 

16 lag møttes i ishallen på Snarøya i helga for sesongens første Norges Cup. 12 lag deltok i Norges Cup, mens Norges fire beste curlinglag spilte mot hverandre i Norges Cup Elite. 
Til tross for en dårlig start i gruppespillet ble det Lag Hårstad som gikk av med seieren i Norges Cup. Hårstad endte på en tredjeplass i gruppespillet, men vant en solid seier mot damelandslaget i finalen. Du kan se hele finalen på YouTube her. 

-Skip Andreas Hårstad imponerer i sesongens første turnering. Nå gjenstår det å se om de klarer å gjenta suksessen når de skal teste seg mot de beste, sier landslagstrener i Norges Curlingforbund, Thomas Løvold. 

Som vinner av Norges Cup rykker dermed lag Hårstad opp i elitegruppa når Norges Cup arrangeres i Trondheim i november. 


Curlinglandslaget gikk ubeseiret gjennom turneringen 

I elitegruppa befester Minera Skifer sin stilling som Norges beste curlinglag. Landslaget vant alle kampene og er dermed ubeseiret så langt i Norges Cup Elite. 

-Det er godt å se at landslaget ligger på det nivået de må være om de skal ta seg til OL i kvalifiseringsturneringen i desember. Dette lover godt, sier Løvold. 

Lag Vintervoll fra Lillehammer Curlingklubb ender på den sure fjerdeplassen og mister dermed plassen sin i Norges Cup Elite og rykker ned i Norges Cup. 


Runde 2 av Norges Cup og Norges Cup Elite arrangeres i Trondheim

Generalsekretær i Norges Curlingforbund, Pål Trulsen, er svært fornøyd med helgens gjennomføring av Norges Cup og Norges Cup Elite. 

-Det var gøy å se så mange lag på isen på Snarøya denne helgen. Vi fikk mange gode kamper som vi fikk streamet til et større publikum. Vi gratulerer Lag Hårstad med seieren, sier han. 

Neste Norges Cup og Norges Cup Elite arrangeres 12 - 14. november i Leangen Ishall i Trondheim. 

-I november håper vi på å se enda flere lag og like gode kamper, avslutter Trulsen.

Nyheter

  • Alle
  • JuniorB VM
  • Vm Junior

Curling i media

Turneringskalender